6 dingen die vrouwen zeggen, maar eigenlijk niet menen

Het wordt precies ingewikkeld.

Ja, vrouwen kunnen ingewikkeld zijn. Ze zeggen iets, maar bedoelen iets anders. Waarom doen ze dat? Een leugentje om bestwil, of gewoon omdat het bij vrouwen hoort? Soms moet je bepaalde codes ontcijferen en niet alles letterlijk nemen. Daarom hier 6 voorbeelden van dingen die vrouwen zeggen, maar eigenlijk niet echt menen.

1. Nee, dat is prima

Als een discussie of een gesprek over een bepaald onderwerp te lang aansleept en je er even klaar mee bent, dan kunnen vrouwen al eens met deze uitdrukking afkomen. Eigenlijk vinden ze het helemaal niet prima, maar ze willen er gewoon even niet meer over babbelen.

vrouwhoed2. Het gaat echt niet om het geld, maar…

Als je deze zin gebruikt gevolgd door een ‘maar’ dan gaat het nét wel om het geld. Alleen probeer je het op één of andere manier te verbloemen. Als je echt niet om geld geeft, dan loop je niemand achterna die je nog 20 euro moet of knap je niet af omdat iets te duur is.

3. Om eerlijk te zijn…

Als iemand deze zin bovenhaalt, wil dat zeggen dat die persoon voorheen niet eerlijk tegen jou is geweest over iets. Maar waarom? Omdat het te hard zou aankomen? Zoiets noemen ze dus een leugentje om bestwil.


(lees verder op de volgende pagina)