5 tips om muggen uit jouw kamer te houden

Weg ermee!

Een mug is eenvoudig beschouwd een primitieve versie van een vlieg en heeft een klein, dun en fragiel lichaam, zes dunne pootjes, meestal twee veerachtige antennes waarmee zeer goed geur waargenomen kan worden en een kleine kop met vaak zichtbare zuigsnuit. Alleen vrouwelijke muggen steken (bijten) ons omdat zij de eiwitten uit het bloed nodig hebben voor de ontwikkeling van hun eitjes.

De éne muggenbeet kan soms voor meer irritatie zorgen dan de andere. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat je door een andere muggensoort bent gestoken en jouw lichaam hier verschillend op reageert. Probeer ook zo weinig mogelijk te krabben aan een muggenbeet. Koud water of een ijsblokje erover uitsmeren is een betere remedie . Door de overvloedige regen van de voorbije weken kampen we dit jaar met een muggenplaag. Maar hoe hou je die vervelende beestjes uit jouw huis of kamer?

1. Een logische tip, maar toch nog even benadrukken: laat zo weinig mogelijk deuren en ramen openstaan. Wil je toch verluchten, installeer dan een vliegenraam.

vliegenraam


(lees verder op de volgende pagina)