5 manieren om een blijvend gevoel van eigenwaarde op te bouwen

Veerkrachtig zijn.

Jezelf respecteren is noodzakelijk om gelukkig door het leven te gaan. Maar dat is niet altijd even eenvoudig. Mensen halen zichzelf vaak nodeloos omlaag en creëren zo een laag zelfbeeld. Een hoog gevoel van eigenwaarde zal het makkelijker maken om teleurstellingen of afwijzingen te verwerken. Het zorgt voor minder stress en een langer en kwaliteitsvoller leven.

Het is echter niet simpel om jouw zelfvertrouwen zomaar op te krikken als het op een laag pitje staat. Het is een gecompliceerde materie om in deze harde wereld terug te vechten en recht te staan. Daarbij mag jouw eigenwaarde ook niet te hoog worden, want dan kom je in de categorie van de narcisten en hoogheidswaanzin is ook weer geen goede eigenschap. Die mensen kunnen amper kritiek verdragen en zijn op hun manier erg broos.

Daarom geven we hier 5 manieren en tips mee om jouw gevoel van eigenwaarde op te krikken en blijvend te voeden.

1. Correct omgaan met positieve bevestigingen

Jezelf moed inpraten of complimenten krijgen zoals je gaat dat heel goed doen, werken eigenlijk alleen bij mensen die al een hoge eigenwaarde hebben, want die zijn op voorhand al overtuigd dat ze zullen slagen. Geloofwaardiger zijn aanmoedigingen zoals ik ga doorzetten tot ik slaag in mijn opzet

praten


(lees verder op de volgende pagina)