5 dingen die je nog niet wist over Valentijnsdag

Wat moeten we over Valentijn nog vertellen?

Voor de meeste koppels staat Valentijnsdag voor liefde, geluk, cadeautjes en aandacht. Maar niet iedereen is daar even gelukkig mee. Het is al Valentijn wat de klok slaat dezer dagen, maar wist je dit al?

1. Een ongeluksdag:

In Duitsland blijven de meeste mensen op 14 februari angstig binnen, omdat ze denken dat hen anders iets ergs zou overkomen. De dag wordt er beschouwd als een ongeluksdag. In vele Afrikaanse landen heeft 14 februari ook een negatieve bijklank. Vanwege de groeiende aids-problematiek wordt de dag van de liefde daar inmiddels gezien als ‘de dag van de onveilige seks’. Niet echt iets om te vieren.

2. Sint-Valentijn:

Valentijnsdag is géén commerciële uitvinding, bedacht door de wenskaartenindustrie. De oorsprong moet je eerder zoeken in de katholieke overleveringsleer. In de jaren 250 na Christus was ene Valentinus een rebelse priester die in het geheim soldaten met hun geliefde in de echt liet treden, wat keizer Claudius II ten stelligste verbood. Uiteindelijk werd hij betrapt en om die reden ook geëxecuteerd. Op 14 februari, jawel!

[related-posts]