3 wereldberoemde vader en zoon duo’s

3. George Bush sr. en George Bush jr.:

George Herbert Walker Bush (91 jaar intussen!) is een Amerikaans oud-politicus van de Republikeinse Partij. Van 1989 tot 1993 was hij de 41ste president van de Verenigde Staten. Na een vrij bewogen ambtstermijn moest hij de presidentstitel doorgeven aan Bill Clinton.

Maar na Clinton nam een andere Bush de fakkel over, zijn zoon George Walker Bush (68). Hij was de 43ste president van de Verenigde Staten en dit van 2001 tot 2009. Hoewel Bush verkozen werd op een programma van meest binnenlands beleid zoals belastingverlagingen en andere sociale en economische aangelegenheden waren het de terreuraanslagen op 11 september 2001 die meer dan enige andere gebeurtenis het presidentschap van Bush jr. zou gaan definiëren.

Pittig detail: Bush jr. volgde een pilootopleiding en gaf onlangs zijn vader een parachutesprong cadeau voor zijn 90ste verjaardag. En nee, Kate Bush is geen familie van!


Ook in eigen land hebben verscheidene politici a.h.w. hun zonen opgeleid om in hun voetsporen te treden. De meest bekende: vader en zoon Eyskens, Vic en Bert Anciaux en Herman en Alexander De Croo. Slechts één ervan bracht het ooit tot premier: Gaston Eyskens, vader van Mark, die intussen zelf 82 jaar oud is maar nog altijd erg actief, vooral als dichter en essayist. Maar het meest opmerkelijke duo is toch Vader en zoon De Croo: