3 wereldberoemde vader en zoon duo’s

2. Adrie en Mathieu van der Poel:

Adrie van der Poel (56) was in de periode 1981-2000 één van de beste profwielrenners van zijn tijd. Hij bouwde een imposante carrière op met 6 klassiekeroverwinningen, 2 ritzeges in de Tour en het wereldkampioenschap veldrijden in 1996. Naast Roger De Vlaeminck en momenteel Zdenek Stybar is hij één van de enige renners die zowel in het veld als op de weg uitblonk. Hij is gehuwd met de dochter van Raymond Poulidor, ook een bekende ex-profrenner.

Mathieu van der Poel (20) is in ons land geboren (Kapellen) en is zowaar op weg om het palmares van zijn vader tenminste te evenaren. In het veldrijden is hij bijna onklopbaar en zal wellicht de volgende jaren met nek en schouders boven de rest uitsteken. Op 1 februari van dit jaar won hij het wereldkampioenschap veldrijden bij de elite. Ook op de weg kan hij nù al meer dan zijn mannetje staan.

Mathieu’s persoonlijke trainer en coach is… zijn vader Adrie!


Ook Axel Merckx (42) stapte destijds in de voetsporen van zijn vader, baron Eddy Merckx (69). Hij werkt momenteel als teamleider van een Amerikaanse wielerploeg.

(lees verder op de volgende pagina)