3 wereldberoemde vader en zoon duo’s

Moet nog bewezen worden dat genetische overdracht bestaat?

Eerder al hadden we het over Julio en Enrique Iglesias, vader en zoon die beiden wereldbekendheid verwierven in de showbizz. Maar ook in andere milieus treden zonen vaak in de voetsporen van hun vader en niet zelden doen ze dit met evenveel succes.

Het leuke is dat de 60 plussers van vandaag de carrières van zowel de beroemde vaders als hun talentvolle zonen bijna op de voet hebben gevolgd of nog volgen. Wij kozen er voor jullie drie duo’s uit, zij het in totaal verschillende disciplines.

1. Donald en Kiefer Sutherland:

Donald Sutherland (79) is een Canadees acteur die schitterde in films als ‘The Dirty Dozen’, ‘Ordinary People’ en ‘Novecento’. Hij won voor zijn bijrol in de televisiefilm ‘Citizen X’ zowel een Golden Globe als een Emmy Award en vulde zijn prijzenkast in 1998 aan met een Satellite Award voor ‘Without Limits’.

Kiefer Sutherland (48) is vooral bekend als Jack Bauer in de schitterende tv-reeks ’24’. Hij won net als zijn vader een Golden Globe en een Emmy Award. Kiefer had eind jaren 80 een liefdesverhouding met Julia Roberts. In 1991 eindigde hun relatie echter, 5 dagen voordat zij wilden trouwen!

En kan het nog frappanter? Zowel vader als zoon hebben een ster op de wereldvermaarde Hollywood Walk of Fame.


Ook Kirk Douglas (91 jaar!) en Michael Douglas (70) zijn vader en zoon en wereldwijd bekend als helden van het witte doek. Ook zij lijken sprekend op elkaar, al is dit momenteel nog maar moeilijk te bevestigen. Deze opname is geen half jaar oud:


(lees verder op de volgende pagina)