3 tips voor fietsers om hun ogen te beschermen tegen vliegjes

Met de hitte zijn nu ook de vliegen in het land.

Wie veel in de wagen zit heeft intussen al wel begrepen dat er de jongste week ontzettend veel insecten in de lucht hangen. Na een autorit kan je alleen maar vaststellen dat er een flink aantal een pijnloze dood stierf tegen je voorruit.

Maar fietsers hebben rechtstreeks te maken met de vliegenplaag. Behalve volwassen vliegen slaan bij deze hoge temperaturen ook kleine vliegjes massaal hun vleugels uit. Het zijn daarom niet noodzakelijk babyvliegen, maar soorten die van nature klein zijn zoals vlees-, fruit- en klustervliegen. Als zij uitrukken doen ze dit gewoonlijk in groep en eenmaal ze in je huis schuilen, krijg je ze amper weer weg.

Deze kleine vliegjes zijn veel trager en lomer dan de gewone huisvliegen en ook hun reactievermogen is lang niet zo groot. Een gewone vlieg wijkt ‘vliegensvlug’ voor een aanstormende fietser, maar kleine vliegjes nestelen zich wat graag op je lichaam en vinden zo’n gratis taxiritje kennelijk best leuk. Maar wat doe tegen die pestkopjes? Hier zijn 3 weetjes:

(lees verder op de volgende pagina)