3 gewoontes om af te leren en te beginnen

Het is tijd om …

In onze huidige maatschappij gaat alles zo gehaast. Heb je soms ook niet gevoel dat je bepaalde dingen in je leven anders moet aanpakken om alles een beetje aangenamer te maken? Dan kunnen deze tips je daar misschien mee helpen.

1. … te stoppen met afdwalen in gedachten

Soms kan je afdwalen in het midden van een gesprek en weet je niet meer wat iemand gezegd heeft. Of je gaat iets doen en vijf seconden later weer je niet meer wat. Ben je vermoeid? Neem dan even een klein moment om te bezinnen en de dingen die je nog wil doen op een rijtje te zetten. Het zal je helpen om beter te reageren op allerlei situaties. Sterker nog: je zal één stap sneller zijn en dingen opmerken.

manvrouwstress2. … te stoppen met friemelen

Sommige mensen zijn tijdens een gesprek of taak nog met andere zaken bezig zoals friemelen of nagelbijten. Het leidt jou misschien niet af, maar het kan door de andere persoon wel als onrespectvol worden beschouwd, zeker als het om iets belangrijks gaat. Probeer je volledige aandacht te geven als mensen je iets willen toevertrouwen.

3. … te stoppen met te veel na te denken

Dit is bijna het tegenovergestelde van nummer 1. In onze huidige samenleving worden onze hersenen langs alle kanten gestimuleerd. Het is een misverstand om veel dingen tegelijkertijd te moeten kunnen. Dit kan voor meer stress zorgen waardoor het trager gaat dan wanneer je alles apart en langzamer doet. Mensen die deze gewoonte niet kunnen afleren, worden geleefd en hebben het gevoel constant achter de feiten aan te lopen.


(lees verder op de volgende pagina)