3 dieren voor wie SM-seks geen vreemd begrip is

Paren kan pijnlijk zijn.

Bij ons, mensen, roept seks in de meeste gevallen een tof gevoelen op, maar bij verscheidene dieren ligt dit even anders. Hun paringsrituelen kunnen dan wel bizar en soms vrolijk overkomen, het copuleren zelf is voor vele dieren allesbehalve een pretje. Dit zijn drie voorbeelden van dieren die een pijnlijke paring hebben:

1. Bijen:

Van de duizenden mannetjes die een poging doen om met de bijenkoningin te paren, zal het maar weinigen lukken. En ze mogen dan al bol staan van goesting, ze weten niet goed waaraan ze beginnen! Tijdens de geslachtsdaad …ontploft hun penis namelijk in de koningin. Daarbij komt het sperma vrij. Het mannetje overleeft die explosie niet.

[related-posts]

2. Monniksrobben:

De monniksrob is een zeeroofdier uit de familie der zeehonden. Het is waarschijnlijk het meest bedreigde zeeroofdier. Hun populatie dunt elk jaar uit, maar dat hebben de dieren in vele gevallen aan zichzelf te danken. Tijdens het paarseizoen proberen meestal meerdere mannetjesrobben één vrouwtje te bemachtigen en dit leidt soms tot een waar slagveld onder de dieren. Niet zelden raken zowel het vrouwtje als verscheidene mannetjes in dat gevecht zo zwaar gewond dat ze het niet overleven of later sterven aan de gevolgen van geïnfecteerde wonden.

[related-posts]

3. Bedwantsen:

De bedwants is een parasitair insect, vroeger beter bekend als wandluis en huist meestal in en om je bed zonder dat je er benul van hebt. Het vrouwtje heeft geen uitwendig geslachtsorgaan. Daarom is de bevruchting, zacht uitgedrukt, merkwaardig. Met zijn scherpe penis doorboort het mannetje het lijfje van het vrouwtje. Op deze manier komt het sperma via de bloedbaan van het vrouwtje bij haar eitjes terecht. En bloed hebben de bedwantsen genoeg, want zij voeden zich hoofdzakelijk met menselijk bloed. Hun favoriete prikplekjes zijn je benen!

Ook het gevoel dat je benen nu plots beginnen te jeuken? Ik vrees dat ik dringend mijn matras moet luchten!…