12 dingen waar vrouwen zich niet voor moeten excuseren

Niet nodig.

Veel vrouwen hebben snel een schuldgevoel en durven daarom moeilijk nee zeggen in sommige situaties. Als je toch met een ongemakkelijke emotie blijft zitten, dan is een verontschuldiging niet veraf. Maar is dat wel nodig? Je moet echt niet altijd sorry zeggen, je mag echt wel eens op je tanden bijten, zoals in deze 12 voorbeelden.

1. Nee zeggen tegen een afspraak

Een vriendin wil graag een terrasje gaan doen, maar eigenlijk heb je weinig tijd of wil je gewoon eens een avondje alleen uitblazen. Dan moet je dat gewoon doen en je eigen gevoel volgen.

2. Gevoelens

In sommige situaties reageer je al eens boos of verdrietig in het bijzijn van anderen. Pieker daar naderhand niet over, gevoelens horen bij het leven. Iedereen moet dat maar respecteren.

3. Niet blij met kado

Iemand heeft je een geschenk gekocht waar je niks mee kan doen. Je kan die persoon nog wel vriendelijk bedanken, maar overdrijf niet. Schaam je ook niet om het daarna op zolder te zetten of te verpatsen.

Goed slapen4. Dutje doen

Mensen kunnen nu eenmaal moe zijn. Ben je wat slaperig? Is het nog maar middag? Kruip toch gewoon even onder de wol of vang een uiltje.

5. Alleen

Tijd voor jezelf is heel belangrijk en noodzakelijk. Het is best wel oké om alleen te willen zijn.

6. Je mening uiten

Waarom moet je altijd op de vlakte blijven? Je mag heus wel zeggen of je het ergens mee eens bent of niet. Er zijn al ja-knikkers genoeg op deze wereld.


(lees verder op de volgende pagina)