11 verborgen handige trucjes op je iPhone

Je zult ze niet meer kunnen missen.

Je kunt met je iPhone zo veel meer dan gewoon bellen, Facebook checken of spelletjes spelen. In het apparaatje zitten heel veel verschillende handigheden verstopt die je waarschijnlijk nog niet kende. Het is niet dat Apple die trucs voor jou opzettelijk verborgen houdt, maar ze staan ook nergens uitgelegd in een handleiding. (Omdat iedereen weet dat niemand nog handleidingen leest.) Het bedrijf gaat ervan uit dat mensen per toeval de verschillende verborgen applicaties ontdekken. Voor wie niet zo’n speurder is, staan hier de leuksten opgelijst. Handig!

1. Lichtalarm

Als je op een drukke of luide plaats bent, kun je gemakkelijk een belangrijk telefoontje missen omdat je jouw smartphone niet hebt gehoord. Daarom is het ook mogelijk om de LED-lamp van je camera te laten branden als je telefoon krijgt. Via instellingen > algemeen > toegankelijkheid.

iphone truc 1


2. Timecheck

In een chatgesprek op een iPhone zie je niet wanneer iemand een bericht heeft gestuurd. Dat kan soms lastig zijn. Wat weinig mensen weten, is dat je met je duim gewoon naar links moet swipen om alle tijden te zien.

iphone truc 2


3. Een slaaptimer voor je muziek

Dit is misschien wel de meest handige truc die op je iPhone te vinden is. Als je wilt dutten met wat muziek in je oren, maar niet wilt dat de muziek verder speelt wanneer je in slaap bent gevallen, is er een manier om een timer te zetten. Daarvoor moet je naar de app van de timer gaan.

iphone truc 3


(lees verder op de volgende pagina)