10 weetjes over haar, snor en baard

Ohja? Wist ik niet!

Hieronder 10 weetjes over haar en beharing:

1. Oostenrijkse ommekeer:

Eurosong 2014 Conchita Wurst

Tot 1969 was het voor vrouwen in Oostenrijk officieel verboden een broek te dragen! Vanaf nu mogen ze er zelfs een baard dragen… Ja toch, Conchita Wurst?

2. Last van overbeharing?

Wist je dat ongeveer 5% van de vrouwenbevolking last heeft van ‘overbeharing’? In medische termen heet dit ‘hirsutisme’. Er groeien dan donkere, stugge haren in de snor- en baardstreek, op de borsten en de rug, op de buik en de bovenbenen.

3. Eng toch, zo’n snor?!

Pas sinds 2012 (!) mogen mannelijke medewerkers van Disneyland een baard of snor hebben. Tot dan ging men ervan uit dat ze kinderen zouden afschrikken.

4. Ijsberen hebben geen witte vacht:

Ijsbeer

Wist je dat een ijsbeer geen witte haren heeft? Zijn vacht is hol en doorzichtig. Hij lijkt alleen maar wit te zijn door de reflectie van de zonnestralen op het ijs en de sneeuw. In een andere omgeving zal hij ook van kleur veranderen.

5. Over haarkleuren:

Wist je dat 13 procent van de Schotse bevolking rood haar heeft? Zwart haar is in de hele wereld de meest voorkomende haarkleur. Slechts 2% van de wereldbevolking heeft natuurlijk blond haar.

[related-posts]

6. Meer haarkleuren:

Roodharige mensen hebben ook ros schaamhaar. Naarmate oudere mensen grijs worden, kleurt ook hun schaamhaar grijs.

Haarkleuren

7. Haar dat van kleur verandert:

Bij een baby in wording ontwikkeld hij in de moederschoot al vanaf de 5de maand haargroei op het hoofdje. Tijdens zijn eerste levensjaren kan het haar 3 keer van kleur veranderen.

8. Rijke blondjes:

Blondjes mogen dan wel als naïef en dom worden afgeschilderd, wanneer het om heelkundige inplantaten gaat of het maken van niet-synthetische pruiken, is Europees blond haar het duurst op de wereldmarkt: voor 100 gram tel je al gauw 1.000 euro neer!

9. De tip om je haar te blonderen:

Het meest natuurlijke middel om je haar te blonderen is… urine van paarden!

10. Wereldrecord:

Als een man zich nooit zou scheren, had hij een baard van plusminus 10 meter! In het Guinness Book of Records staat een 58-jarige Indiër geboekt als de man met de langste snor ter wereld: 4m86! Hij heeft er liefst 43 jaar voor gespaard.