Zo lang duren de effecten van goede seks, volgens de wetenschap

Pixabay

De nawerking.

Seks is niet alleen leuk, maar ook nog eens gezond. Je hebt beweging en je wordt er gelukkig van. Vooral dat laatste is blijkbaar belangrijk bij goede seks, volgens dit onderzoek dat gepubliceerd werd in Psychological Science. De onderzoekers onderzochten de ‘afterglow’. Zij wilden met andere woorden weten hoelang mensen bleven nagenieten van seks. Het is langer dan je dacht.

De deelnemers van het onderzoek waren allemaal pasgetrouwden. Elke dag voor het slapengaan, moesten ze in een logboek opschrijven hoe tevreden ze waren met hun seksleven, hun partner en hun huwelijk. Wat bleek? Koppels die tevreden zijn met hun seksleven, voelen de gevolgen ervan maar liefst 48 uur lang. Twee volle dagen zullen ze een hogere bevrediging ervaren en hun seksleven aangenamer vinden.

Hoe gelukkiger mensen zijn in hun relatie, hoe langer de afterglow’blijft duren. Wie een sterke emotionele band met zjn/haar partner heeft, zal daardoor op termijn ook sowieso een beter seksleven hebben. De lange afterglow zorgt er immers voor dat koppels tevredener blijven wanneer ze samen onder de lakens kruipen. We weten dus wat ons te doen staat. Gedaan met oppervlakkige Tinderseks. Wij gaan op zoek naar die ene emotionele zielsverwant die ons een crazy lange afterglow geeft.

Via giphy.com

[related-posts]