Workshop “leren masturberen” komt ook naar België

Je vriend/man kan er alle baat bij hebben!

Tegenwoordig probeert zowat iedereen aan de dagelijkse sleur van zijn/haar job te ontsnappen. De schrik voor een onverbiddelijke ‘burn-out’ -dé ziekte van deze tijd- zit er wellicht voor veel tussen. Bijgevolg kennen hobbyclubs en cursussen allerhande in vele steden en dorpen een stijgend succes. Toch moest ik even de wenkbrauwen fronsen bij de term ‘Handjob Masterclasses’.

In Nederland zijn deze opmerkelijke cursussen al een groot succes en het zal niet lang meer duren of ook in onze contreien wordt ‘Handjob Masterclasses’ een begrip. De lessen worden georganiseerd door Pabo, een keten voor… erotische accessoires. En voor wie zijn die lessen dan wel bestemd en waar gaan ze over? Ze zijn bestemd voor vrouwen en het komt erop neer dat ze zich perfectioneren in de handmatige bevrediging van zichzelf, maar in de eerste plaats van hun geliefde.

[related-posts]

Er wordt geoefend op dildo’s. Een dildo kent iedereen, maar geef toe: wat zeggen jou seksuele begrippen als het ‘melkmeisje’, de ‘citroenpers’ of de ‘dennenboom’?… Het zijn maar enkele van de tien technieken die vrouwen tijdens een workshop aangeleerd kunnen krijgen. Onder het motto ‘Neem het heft in eigen handen’ leren de cursisten hoe je louter met je handen en eventueel enkele hulpmiddelen seksuele verlangens naar een hoogtepunt kan drijven.

Video workshop:

Het idee ontstond nadat uit diverse onderzoeken bleek dat het merendeel van de mannelijke bevolking zijn beklag maakte over het feit dat vrouwen geen verstand hebben van opwindende handmatige seks en dat de gemiddelde man zich meerdere keren per week afzondert om op eigen houtje zijn pik te plezieren. Op verschillende en inventieve wijzen. Daarnaast blijkt dat nogal wat vrouwen ‘pijpen’ niet bepaald lekker of plezierig vinden, terwijl de eikel van het mannelijk lid het gevoelige plekje bij uitstek is.

[related-posts]

Geen idee hoe zulke workshop van ‘Handjob Masterclasses’ verloopt, maar dit filmpje kan best als introductie doorgaan, vermoed ik:

Video introductie: