Werk langer als je je huwelijk wil redden!

Vele ongelukkige huwelijken stranden, omdat de partners elkaar op de zenuwen werken. En ‘werken’ heeft daar veel mee te maken.

Althans, dit blijkt uit een onderzoek van de universiteiten van Texas en Indiana. De onderzoekers volgden gedurende 25 jaar de relaties van 4000 personen.

En wat bleek? Huwelijken, waarin alleen de man uit werken gaat, houden het langst stand. Doorgaans werkt die dan ook meer dan 50 uur per week. En brengt hij bijgevolg ook meer geld in het laatje.

De uitleg, waarmee de onderzoekers de resultaten van hun studie staven, klinkt echter vrij bizar en tamelijk manonvriendelijk naar ons gevoel: ‘Mannen treffen graag een mooie, gelukkige en uitgeruste vrouw aan, wanneer ze na een lange werkdag thuiskomen.”

“Als de man een hoog salaris heeft, kan het paar ook een poetsvrouw en een oppas bekostigen, waardoor de vrouw veel meer aandacht kan besteden aan haar uiterlijk en gezondheid.’

Als je het ons vraagt, zetelden er alleen maar vrouwen in het onderzoeksteam. Mooie, uitgeruste en gelukkige vrouwen, wel te verstaan!