WEETJE: katteneigenaars houden blijkbaar meer van BDSM dan andere mensen

De risico’s van een kat.

Als je een vrouw bent en als je één of meerdere katten hebt, word je al snel een ‘cat lady’ genoemd. (Om één of andere reden ontsnappen mannen met katten aan dit vooroordeel.) Het is een term met een heleboel implicaties. Van crazy cat lady’s wordt gedacht dat ze celibatair zijn en alleen en eenzaam zullen sterven, omsingeld door hun poezen. Maar nu blijkt dat de waarheid blijkbaar een stuk pikanter is. Want wie een kat heeft, heeft meer kans om van bondage en BDSM te houden.

Volgens een Tsjechische studie, worden kattenbaasjes sneller opgewonden door ‘hun eigen gevaar, angsten en door seksuele onderdanigheid’. Dat geldt in ieder geval wanneer de baasjes de ziekte toxoplasmose opgelopen hebben door hun geliefde huisdier.

[related-posts]

Toxoplasmose is een ziekte die opgelopen kan worden door de toxoplasma parasiet, een beestje dat meestal gevonden wordt in uitwerpselen van katten. Zo’n derde van de wereldpopulatie zou besmet zijn door de parasiet. In de meeste gevallen is zoiets totaal ongevaarlijk en zullen besmette mensen geen symptomen hebben. Al kan de ziekte in sommige gevallen tot koorts leiden, samengegaan met hoofdpijn, koorts en vermoeidheid. Ook kan toxoplasmose gelinkt worden aan veranderingen in gedrag en mentale ziektes zoals schizofrenie en een bipolaire stoornis.

Nu blijkt dus ook dat een interesse in BDSM nog een gevolg van toxoplasmose zou zijn. Zulke resultaten kunnen natuurlijk een statistisch toeval zijn, zou je denken. Maar door de aard van het onderzoek lijkt dat onwaarschijnlijk.(lees verder op de volgende pagina waarom we het onderzoek mogen vertrouwen)