We hebben drie grote relaties in ons leven, elk met een specifieke reden

De drie meest ingrijpende liefdes.

Als je sprookjes mag geloven, word je slechts één keer in je leven verliefd en is het meteen raak. Je ontmoet de prins op het witte paard of de slapende prinses en jullie leven nog lang en gelukkig. In de realiteit werkt het echter anders. Uit studies blijkt dat we gemiddeld zo’n 2 tot 7 keer in ons leven verliefd worden. Daarvan zijn er echter maar drie grote liefdes en elk hebben ze hun specifiek nut, aldus Elephant Journal.

1. De “ideale” liefde

Bij die eerste grote liefde denken we dat ze werkelijk perfect is. Meestal komen we deze liefde vrij vroeg in ons leven tegen, vaak op de middelbare school al. In deze relatie droom je rooskleurig en naïef over de toekomst en ben je er rotsvast van overtuigd dat je de ware hebt gevonden. Je luistert niet naar anderen die je waarschuwen voor een gebroken hart. Daarbij vindt iedereen je lief fantastisch. Hij/zij is de ideale schoonzoon of -dochter en ook je vrienden zijn in de wolken. Zelfs als je de liefde niet helemaal voelt, negeer je die gevoelens. Want je bent ervan overtuigd dat dit is hoe liefde moet zijn. Hoe anderen jullie liefde zien, is belangrijk dan hoe je ze zelf voelt. Meer dan op de persoon, ben je verliefd op de liefde zelf.

2. De harde liefde

Met de tweede liefde komen de harde lessen. Dit is de liefde die pijn doet, door leugens, geweld, manipulatie of een combinatie van de drie zaken. In deze relatie leer je jezelf beter kennen. Wat je vooral leert, is hoe je het in de toekomst niet wil aanpakken.Dit is de liefde met de harde beslissingen. Hier leer je om te breken en om alleen verder te gaan, ook al is dat niet wat je hart zegt.
Deze liefde kan een cyclus worden. Je maakt het uit, maar geeft de verliefdheid daarna nog een kans omdat je ervan overtuigd bent dat het de tweede, derde of vierde keer anders zal aflopen. Uiteindelijk kan je echter niets anders dan ermee kappen.
Dit is de liefde waarvan je hoopte dat ze juist was.

3. De ware liefde

Deze derde liefde zagen we niet aankomen. De persoon waar we op vallen, paste absoluut niet in ons ideaalbeeld, voldeed niet aan de lijstjes die we hadden opgesteld en was op zoveel vlakken fout voor ons. Maar ze werkt en ze zit goed. We houden ons niet meer vast aan de idealen die we over liefde hadden en we laten ons meevoeren met de stroom.
Deze derde liefde is zo gemakkelijk dat ze onmogelijk lijkt. We voelen geen druk om ons anders voor te doen dan we zijn en we hebben het gevoel dat we die andere persoon volledig begrijpen. Er is een innige niet te verbreken connectie. Deze liefde voelt en is juist.

relaties_sleutels
[related-posts]