6 dingen waar partners het vaakst over kibbelen

Kerk in het midden houden is niet evident.

Wie past bij wie? Samenwonen en -leven is voor velen een heuse klus, zeker als de partners elkaars tegenpolen zijn. Laat dít nu precies al een voordeel zijn voor een liefdevolle relatie, in de praktijk blijken tegengestelde karakters geregeld in aanvaring te komen om hoofdzakelijk huishoudelijke dingen. Als onderstaand lijstje klopt en je herkent minstens 3 van de 6 redenen tot gekibbel, dan ben je eigenlijk op de goeie weg! Uit duizend en één onderzoeken blijkt immers dat de praktische overeenkomsten niet in het minst opwegen tegenover de geestelijke ingesteldheid t.o.v. elkaar.

1. De plee

Voor vele partners is de wc het ‘heilige huisje’ en de enige plaats in huis waar men strikt privé verblijft. Maar omdat men de plee deelt met je partner, is het vaak de oorzaak van ongenoegen: de bril omhoog laten of niet, een achtergelaten rolletje wc-papier, de stank, het niet gebruiken van de schrobber,… redenen zat om tot een woordenwisseling te komen.

wcpapier

2. De keuze van het tv-aanbod

Smaken verschillen nu eenmaal en hoewel er tegenwoordig mogelijkheden te over zijn om je favoriete programma op te nemen, de meeste partners verlangen ernaar om ‘s avonds sámen tv te kijken. Dit lukt voor een bepaalde tijd, maar vroeg of laat haakt de ene af.

Koppel(lees verder op de volgende pagina)