Waarom sommige vrouwen niet (nooit) klaar (zullen) zijn voor een nieuwe relatie

Cushioning is een aantal back-uppartners voorzien (meestal via dating apps) voor als de huidige relatie op de klippen loopt. Hoe vreemd het ook kan klinken, maar voor sommige mensen geeft dit een geruststellend gevoel als hun huidige relatie niet volledig 100% loopt zoals ze zouden willen. Een belangrijke nuance is dat een relatie nooit 100% perfect is. Veel heeft dus te maken met perceptie.

Relatietherapeute Jennifer Rhodes is duidelijk over cushioning: “Het maakt me droef dat mensen zoveel moeite hebben met emotionele intimiteit en het praten over hun angsten met hun partner. Je kan nooit echt nieuwe relaties aangaan als je je niet openstelt voor eventuele pijnlijke momenten. Cushioning is een trend die enkel werkt bij mensen die niet oprecht verliefd zijn.”

Als je iemand in jouw leven hebt waarvan je zeker weet dat die oprecht om jou (en eventueel jouw kinderen) geeft, zie dan de goede dingen en bouw daarop verder. Want wie wil, zal altijd wel een reden vinden waarom iets niet zal werken. Het zijn nét die mensen die denken dat ze niet (of nooit) klaar (zullen) zijn voor een nieuwe relatie en alles voor zich uit blijven duwen.