Waarom sommige vrouwen niet (nooit) klaar (zullen) zijn voor een nieuwe relatie

Het is net dat harde smijten in een relatie dat soms voor gecompliceerde situaties kan zorgen. Het is niet omdat één persoon zich minder hard smijt dan de andere, dat die niet voor de relatie wil gaan. Terughoudendheid is gewoon een manier om alles rustig te ontdekken welke weg iemand op wil.

Veel mensen denken onterecht dat wanneer hun partner zich niet even hard smijt als hen, dat er geen match of toekomst voor hen als koppel is weggelegd. Het tegendeel is waar. Communiceren is erg belangrijk en na verloop van tijd ontdek je misschien toch dat de andere persoon eigenlijk net hetzelfde wil als jou.

Vergeet nooit dat niet alles vanzelf gaat in het leven en sommige situaties tijd vragen. De belangrijkste conclusie is dan ook dat het nooit te laat is. Ook al ben je de fase van de verliefdheid voorbij, want andere waarden zoals vertrouwen, respect, intimiteit en genegenheid brengen je veel verder in een stabiele, langdurige relatie.

Een andere nieuwe verontrustende datingtrend is de zoveelste bedreiging voor stabiele relaties en houdt mensen ervan tegen elkaar echt graag te zien en te waarderen: cushioning.

(lees verder op de volgende pagina wat cushioning is)