Waarom 14 maart de Valentijnsdag voor mannen genoemd wordt

Een dag vol simpel geluk.

In principe is Valentijnsdag een feestdag voor zowel mannen als vrouwen. In de praktijk zijn het vooral vrouwen die belang hechten aan deze dag. De meeste mannen in een heteroseksuele relatie vieren enkel Valentijn om hun vriendin plezier te doen. Een romantisch etentje, samen naar een romcom kijken, chocolade kopen, rozenblaadjes op het bed leggen, het zijn zaken die sommige mannen weliswaar leuk vinden, maar toch denken de meesten aan de beloning die daarna komt: goede seks.

Het is natuurlijk kort door de bocht, maar dit is in ieder geval hoe modale mannen het blijkbaar ervaren, want als reactie op Valentijn heeft het mannelijke geslacht in de Verenigde Staten een eigen feestdag uitgevonden. Daarom is 14 maart, een maand na Valentijn, officieel Steak & Blowjob Day. De opzet is simpel, want mannen houden van simpel geluk. Perfecte romantiek is voor hen blijkbaar een juist gebakken steak en een goede blowjob. Simpel en recht voor de raap. Geen zoetsappig gedoe, geen kaartjes, geen bloemen, maar gewoon goed vlees en oraal plezier.


Bij ons is de dag niet zo bekend, maar in de Verenigde Staten wordt hij rijkelijk gevierd. Ook Duitsland heeft een eigen variant, met schnitzels in plaats van steak. Schnitzel- und Blowjob Tag noemen ze het daar. En laten we even vergeten dat de feestdag enkel voor mannen is. Want ja, ook vrouwen kunnen genieten van steak en geven graag eens een blowjob. Laten we dus gewoon vieren dat 14 maart vanaf nu een extra feestdag is om naar uit te kijken. Lekker, zeg.

[related-posts]


Wie Steak & Blowjob Day ten volle wil vieren, moet natuurlijk ook de officiële hymne leren kennen die je op de volgende pagina vindt.

(lees verder op de volgende pagina om de hymne te bekijken)