Deze “vuile” gewoonte is net heel goed voor je relatie

Geen schaamte.

In het begin van een relatie is het normaal dat je jezelf van je beste kant wil laten zien. Even normaal is het dat na een paar maanden je menselijke “minpuntjes” bovenkomen. Er zijn van die koppels die al jaren samen zijn en nog altijd niet volledig zichzelf kunnen zijn. Zo ken ik er die nooit een boer laten in elkaars bijzijn of naar een andere kamer gaan om een scheet te laten. Persoonlijk begrijp ik niet hoe ze dat volhouden. Je kunt toch niet elke keer naar een andere kamer gaan om een windje te lossen? Gezond lijk het niet: niet voor je gezondheid en niet voor je relatie.

Gelukkig geeft de wetenschap me gelijk! Een scheet laten in de bijzijn van je lief, is inderdaad goed voor de relatie. Een onderzoek van Mic, bewees dat scheten laten supergezond is in een relatie. De eerste keer dat het gebeurt, is zelfs een kritisch moment: het betekent dat de relatie serieus wordt. Mic onderzocht 125 mensen tussen twintig en dertig jaar oud. Wat bleek? De eerste keer dat de proefpersonen een scheet lieten was ergens tussen de twee en de zes maanden in de relatie. “Ik zie je graag” wordt in dezelfde periode voor het eerst gezegd.

Winden lossen zijn belangrijk volgens het onderzoek “omdat ze gewoon grappig zijn”. De actie zorgt vaak voor humoristische voorvallen. Het is een manier om dichter bij elkaar te komen en de lichtheid in een relatie te bewaren. Volgens onderzoekster Kate Hakala “begint een relatie pas echt op moment dat je vuil met elkaar kunt doen.”

[related-posts]