Vrouwen op het werk: niet simpel!

Vrouwen die als werknemer afhangen van een vrouwelijke werkgever is vaak als water en vuur.

Uit een studie van de Universiteit van Quebec blijkt dat vrouwen hun ‘chef’ ronduit haten als die ook een vrouw is! En ook tussen vrouwelijke collega’s op het werk botert het veel minder goed dan tussen mannelijke collega’s. Machtsverhoudingen en jaloezie zijn de onderliggende reden.

Vrouwen op het werk

De Canadese onderzoekers spreken hiermee de evidente redenering tegen dat de bekommerende aard van vrouwen ervoor zorgt dat ze anderen makkelijker uit de nood helpen. Terwijl altijd werd verondersteld dat mannen te competitief ingesteld zouden zijn om aandacht te hebben voor elkaar.

Uit de studie blijkt nu dat mannen zo geprogrammeerd zijn dat ze hun geschillen probleemloos opzij kunnen zetten om bondgenootschappen aan te gaan. Ze zullen met een klacht eerder gezamenlijk naar de patron stappen, dan dat iemand van hen dit achter de rug van de anderen doet. Wat met vrouwelijk personeel doorgaans wel het geval is.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]De ladder van de hiërarchie wordt door mannen ook beter gerespecteerd dan door vrouwen.[/highlight]

‘Ondergeschikte’ vrouwen zouden elkaar in het haar vliegen om in de gunst van hun chef te staan, of het nu om een vrouw of een man gaat. En dit blijken ze ook veel vernuftiger aan te pakken dan mannen.

Tot slot en niet onbelangrijk: mannen hebben er in de meeste gevallen geen enkel probleem mee dat hun baas een vrouw is. Integendeel!