Elke vrouw kan zelf meten hoe zeer ze vatbaar is voor een orgasme

Meten is weten.

seks1Dat vrouwen niet zo makkelijk een orgasme krijgen als mannen is een publiek geheim. Vaak wordt foutief gedacht dat de kwaliteit van de sekspartner daar iets mee te maken heeft, maar dat klopt niet. De grootte van de penis of de manier van interactie speelt een ondergeschikte rol. Onderzoekers van de Universiteit van Indiana in de Verenigde Staten kwamen tot de conclusie dat de bouw van de vagina doorslaggevend is.

Veel vrouwen hebben een andere manier dan penetratie nodig om tot een hoogtepunt te komen. Wanneer de clitoris op 2,5 cm of dichter van het urinekanaal ligt, is de kans op een orgasme via penetratie veel groter. Als de clitoris 3 cm of verder van het urinekanaal verwijderd is, dalen de kansen enorm op een hoogtepunt.

Onderzoekster Elisabeth Lloyd zegt dat je als vrouw dus gewoon kan meten met een lat in welke mate je vatbaar bent voor een orgasme via penetratie. Op die manier moet je ook niet gaan twijfelen aan jouw partner of andere oorzaken zoeken. Lloyd geeft nog mee dat de meeste vrouwen een alternatieve manier nodig hebben en dat niks is om je over te schamen. Communicatie binnen een relatie is daarom erg belangrijk.