Elke vriendengroep heeft er een: een moederfiguur!

‘Ben je al veilig thuisgeraakt?’

Sommige mensen zijn gewoon geboren om kinderen te krijgen. De natuurlijke gave om te zorgen voor anderen en je eigen noden naar de achtergrond te verschuiven, is voor sommigen een tweede natuur. Dat zijn dan ook de mensen waarvan je weet dat ze goede ouders zullen zijn. Elke vriendengroep heeft zo iemand! Als je geluk hebt, zitten er zelfs meerdere in de jouwe!

Ben jij de moeder- of vaderfiguur van jouw groep? Dan herken je jezelf vast in deze stellingen!

1. Je bent de psycholoog van je groep.

Hebben je vrienden liefdesverdriet, of voelen ze zich gewoon niet goed, dan komen ze steevast naar jou. Dat betekent niet dat je hen naar de mond praat! Je combineert ‘though love’ met opbouwende kritiek en geeft advies. Want hun vriendje is gewoonweg een eikel en ze hebben nu eenmaal niet genoeg gestudeerd voor dat examen; het heeft geen zin om braaf te zitten knikken! Na een gesprek met jou voelen ze zich al direct een heel pak geruster.

2. Je behoedt je vrienden ervan om iets doms te doen.

Je vrienden hebben niet altijd de beste plannen, en jij probeert hen te helpen. Kruipen ze dronken achter het stuur, dan zal jij hun sleutels afpakken en hen bij jou laten slapen. Of tijdens een avondje uit waak je erover dat ze niet te veel drinken of met de verkeerde mensen naar huis gaan…

8cfdd770-e8c6-0132-aad8-0acd8dfea39d


3. “Ben je al thuis?”

Je vrienden moeten na een avondje stappen laten weten of ze veilig zijn thuisgekomen. Wanneer het te lang duurt, stuur je zelf een bericht om te vragen of ze al thuis zijn. Of erger: je belt hen op!

4. Je bent de Tante Kaat van je groep.

Wanneer het aankomt op huishoudelijke taken komen je vrienden bij jou aankloppen. Op hoeveel graden ze een nieuw kleedje moeten wassen, of waarom het geen goed idee is om de oven op 220° te zetten om sneller eten te hebben… Het zijn allemaal – soms zelfs heel domme – vragen die jij moet beantwoorden.

5. Je oordeel is belangrijk voor je vrienden.

Je vrienden vinden jouw oordeel belangrijk. Of het nu gaat over nieuwe kleren of de kleur van je kamer, je moet je mening geven. Zelfs wanneer ze hun vriendje of vriendinnetje voorstellen, willen ze goedkeuring van jou! Ook tijdens een existentiële crisis ben jij er om hen te helpen!

tumblr_mivaohcewh1s6n48jo1_500


6. Je bent bijna altijd goed voorbereid.

Jij bent degene die altijd kauwgom, pleisters of zakdoeken bij hebt. Op reis loop jij steevast met de kaart in de hand om er zeker van te zijn dat jullie de goede richting uitgaan. Zonder jouw voorbereidingen zouden er al heel wat uitstapjes minder leuk zijn afgelopen!

7. Je bent onmisbaar.

Hoewel de though love en de ongecensureerde meningen soms hard aankomen, blijf je onmisbaar voor vele vrienden.

8. Het is je nooit te veel!

Je kan en wil er niet over nadenken hoe je leven er zou uitzien zonder die geweldige groep imperfecte mensen! Die vrienden zijn je familie, en dat zal niet zo snel veranderen!

giphy