Volgens studie bestaan er slechts 4 soorten koppels. Welk zijn jullie?

En welk koppel maakt het meeste kans om bij elkaar te blijven?

Een groep sociale wetenschappers verbonden aan de Universiteit van Illinois heeft in een studie uitgezocht hoeveel kans je als koppel hebt om bij elkaar te blijven. De wetenschappers volgden  376 ongetrouwde koppels voor negen maanden. Ze kwamen tot de conclusie dat er vier soorten relaties bestaan. Afhankelijk van het type relatie had een koppel meer of minder kans tot slagen.

1. Het passionele, maar ruziemakende, koppel

Anderen zouden jullie relatie omschrijven als licht ontvlambaar. Jullie maken duidelijk meer ruzie dan andere koppels. Periodes met veel conflicten worden afgewisseld met zeer passionele momenten. Misschien daarom dat jullie relatie, ondanks de vele discussies, sterk in haar schoenen staat.
Volgens de studie helpen de conflicten jullie om goede keuzes te maken. De ruzies leiden tot liefdevolle periodes waarin alles goedgemaakt wordt, wat ervoor zorgt dat er veel passie in de relatie blijft. 12 procent van de onderzochten waren een passioneel koppel. Dit type heeft noch de grootste kans om samen te blijven, noch de grootste om uit elkaar te gaan.

kus passioneel
Flickr


2. Het partner-geörienteerde koppel

Vinden jullie dat er niets leukers bestaat dan een gezellige date? Wat eten? Een filmpje kijken? Staan jullie voor elkaar klaar met liefdevolle attenties als de andere een moeilijke dag gehad heeft? Dan zijn jullie een partner-geörienteerd koppel.
Dit soort koppel brengt de meeste tijd samen door en deelt veel hobby’s en activiteiten, wat de relatie bevordert. Belangrijke beslissingen worden gemaakt na veel overleg en nadat er goed over nagedacht is. Partner-geörienteerden maakten 30 procent uit van de ondervraagde koppels. Volgens het onderzoek heeft dit type de grootste kans om samen te blijven en gelukkig te zijn.

kus koppel picnic
Flickr


(lees verder op de volgende pagina)