Deze twee eigenschappen garanderen je een gelukkige relatie

Dit is wetenschappelijk bewezen, dus zeker het weten waard!

Een goede en langdurige relatie vereist heel wat hard werk en een voortdurende moeite van beide kanten. Maar eigenlijk zijn relaties helemaal niet zo eng zoals op het eerste gezicht lijkt.

Wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat er twee basiseigenschappen zijn die een gelukkige relatie definiëren. Dit zijn de belangrijkste dingen die we allemaal moeten toepassen in onze relaties, namelijk vriendelijkheid en vrijgevigheid.

Na decennia aan onderzoeken op duizenden koppels hebben psychologen John en Julie Gottman gevonden dat vriendelijkheid “een koppel aan elkaar lijmt”. Samen met emotionele stabiliteit is deze eigenschap de meest belangrijke factor in succesvolle huwelijken.

[related-posts]

Het moeilijkste moment om vriendelijkheid uit te oefenen is natuurlijk wanneer je in een argument zit met je partner. Maar dit is ook het moment waarop het net het belangrijkste is om niet agressief of onbeleefd te zijn. Ventileer je toch boosheid en agressie, dan kan je onherstelbare schade aanrichten aan je relatie.

“Vriendelijkheid betekent niet dat we onze boosheid niet uiten, maar de vriendelijkheid helpt ons met het kiezen hoe we dit uiten. Je kan speren gooien naar je partner. Of je kan uitleggen waarom je gekwetst en boos bent, dat is het liefelijkere pad”, wist Julie Gottman uit te leggen.