Top 10 waarom vrouwen vreemdgaan

Irritante karaktertrekken belangrijkste oorzaak.

Datingsites worden veel meer bezocht dan men vermoedt. En veeleer door vrouwen dan door mannen. Niet dat zij er de tijd voor hebben, maar omdat zij zich in hun huidige relatie niet gelukkig voelen. Vrouwen blijken ook veel sneller en makkelijker een reële date te maken dan mannen.

De internationale onlinedatingsite Victoria Milan onderzocht waarom zo vele vrouwen vreemdgaan. Aan de hand van een enquête bij 6.000 vrouwelijke leden van de site werd gepeild naar de reden achter hun overspel. Eén op de twee vrouwen geeft aan gericht op zoek te zijn naar iemand die net het tegenovergestelde biedt als de karaktertrekken van hun partner.

[related-posts]

CEO Sigurd Vedal licht de verrassende resultaten toe: “Stress en spanning in een relatie zijn voor niemand goed. Gewoontegedrag is een poel van verderf. De meeste partners hebben zo weinig vrije tijd en dus ook zo weinig aandacht voor elkaar, dat alle creativiteit ontbreekt om een relatie levendig en boeiend te houden.”

Het van elkaar vervreemden en vreemdgaan is een bijna logische combinatie. Een buitenechtelijke relatie heeft ook meestal buitenshuis plaats. Weg van de sleur en de irritante trekjes en gewoonten van de vaste partner. Waaraan ergeren vrouwen zich dan wel het meest, als ze het over hun wederhelft hebben?

Hieronder de top 10:

  1. Gebrek aan humor 19%
  2. Onbegrip 16%
  3. Slecht in bed 14%
  4. Slechte manieren 11%
  5. Luiheid 10%
  6. Gebrek aan hygiëne 9%
  7. Afspraken niet nakomen 8%
  8. Onsuccesvol zijn 7%
  9. Slordigheid 5%
  10. Gierigheid 4%

Zijn er nog andere redenen die in jullie opkomen, deel ze dan hieronder met ons in de reacties.