Seksuele voorlichting in het openbaar

Lijkt eerder op een misplaatste vorm van straattheater.

Of zijn dit een paar werkloze acteurs die je in dit filmpje aan het werk ziet? Dan verwondert het me ook niet dat ze geen serieuze job weten te versieren. Hoe kan je nu zo laag vallen dat je je ‘talenten’ ontleent aan dergelijke opdrachten? We mogen dan al wel opener van geest zijn geworden, bijgaand vertoon lijkt me toch een brug te ver.

De jongste week is er in eigen land een wetsvoorstel in de maak die de leeftijdsgrens van seksueel verkeer onder jongeren wil verlagen naar de leeftijd van 14 jaar. Dit zorgt tot vandaag voor heel wat commotie via de sociale media en lezersbrieven in de geschreven pers. Zowel jongeren als ouders proberen het gelijk aan hun kant te hebben. Opmerkelijk: vele ouders geven toe dat ze zelf hun kinderen op die leeftijd niet eens enige vorm van seksuele opvoeding gaven.

[related-posts]

In India is de Kamasutra al decennialang dé gids voor seksuele opvoeding. De Kamasutra wordt er beschouwd als het belangrijkste leerboek over de kunst van de liefde. Het werd samengesteld door ene Vatsyayana, vermoedelijk al in de tweede eeuw na Christus (!). Het behandelt tot in detail op didactische wijze vele onderwerpen op het gebied van de erotiek. Zelfs alle mogelijke seksstandjes worden erin uit de doeken gedaan.

Het zou dus hoogst verwonderlijk zijn als na al die eeuwen geen nieuwe seksstandjes opdoken. Het Amerikaanse magazine Cosmopolitan wilde er bij wijze van een ‘stunt’ verandering in te brengen. Het stuurde een duo acteurs de stad New York in, verkleed in een ‘adamskostuum’, dat overduidelijk alle mogelijke standjes demonstreerde. De omstanders bleken zich er niet bepaald aan te storen, integendeel, ze haalden prompt hun camera boven.

[related-posts]

Maar let in het bijzonder op de spelende kinderen in de achtergrond. Zij blijken voor zulke taferelen geen enkele interesse te hebben!

Video over “nieuwe seksstandjes”: