Seksspeeltjes niet altijd ongevaarlijk

Hoed je voor spullen ‘Made in China’!

De afgelopen jaren neemt de verkoop van seksspeeltjes in ons land gestaag toe. Toch is het gebruik ervan niet altijd veilig. Vorig jaar werden immers 340 ‘ongelukjes’ gemeld d.m.v. een erotisch hebbeding. Het gaat hier in de eerste plaats om vibrators en trillende dildo’s.

De vzw Safety Toys waarschuwt vooral voor vibrators die uit China geïmporteerd worden. Ze mogen dan wel een pak goedkoper zijn, vaak voldoen ze niet aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Zeker voor aankopen via internet moet opgelet worden. In de meeste gevallen wordt de inhoud van een postpakje helemaal niet gecontroleerd, laat staan dat men de kwaliteit ervan onderzoekt.

[related-posts]

Nicolas Bustin van SoftLove doet in de Franstalige kranten van Sudpresse het relaas van gekwetste kinderen die ongelukkigerwijs een seksspeeltje in handen kregen en in hun mond staken en van vrouwen die in het ziekenhuis belandden, omdat hun vibrator oververhit raakte en ontplofte. Stukjes van het spul moeten dan met een ingreep uit het lichaam verwijderd worden.

Vaak zijn ook de bijgeleverde batterijen van een slechte kwaliteit en dus oorzaak van geknoei en jammerlijke ongelukjes. Daarnaast veroorzaken de materialen waarmee de speeltjes zijn gefabriceerd in vele gevallen een allergische reactie.

Dan toch maar teruggrijpen naar de banaan of de komkommer?…