Dit zijn de piekuren voor goede seks

Mannen doen het liever op een ander moment dan vrouwen.

De piekuren in het verkeer kennen we allemaal. Zowel ‘s morgens als ‘s avonds is de kans erg groot dat je ergens in een file beland, op weg naar of van je werk. Op die tijdstippen zijn weinig mensen met seks bezig, maar wanneer dan wel?

Met die vraag verraste Lovehoney ongeveer 2.300 samenwonende koppels en het resultaat van het onderzoek zal wel geen verrassing zijn: 9 van de 10 vrijpartijen hebben plaats in de avonduren. Maar als het over ‘goesting’ gaat, blijken de piekuren voor seks danig te verschillen tussen de twee geslachten.

Als de man zijn zin zou krijgen, ging hij liefst ‘s ochtends al van de grond. Mannen hebben vooral goesting tussen 6u00 en 9u00 ‘s morgens tegenover slechts 11% van de vrouwen. Die komen pas ‘s avonds op stoom op het onpraktische tijdstip tussen 23u00 en 02:00 uur, maar dan is nog amper 16% van de mannen er daadwerkelijk voor te vinden. Het libido van vrouwen piekt omstreeks 23u21, terwijl mannen gemiddeld al zo’n 15 uur eerder paraat staan, namelijk om 7u54.

[related-posts]

Tweederde van de vrouwen en de helft van de mannen willen wel evenveel seks hebben als hun partner, maar tijdens de week komen er bij de meesten grote verschillen in het libido naar boven. Zo gaven mannen aan een constante ‘sexdrive’ te hebben, terwijl het bij vrouwen erg afhankelijk is van hun stemming.

Hoewel er over het algemeen dus grote verschillen zijn in seksritmes, slagen de meesten er wel in een om hun sekshonger synchroon te laten bevredigen. Het vreemde is dat de meeste vrijpartijen tijdens het weekend plaatshebben en dan nog blijven die piekuren precies hetzelfde.