Mollige vrouwen zijn doorgaans vrolijker

Hun karakter maakt ze ook aantrekkelijker.

Wat we al dan niet mooi vinden, zit in onze cultuur ingebakken en niet zelden wordt onze ‘goede smaak’ ook opgedrongen door wat we via de media waarnemen. In onze westerse wereld worden mollige vrouwen doorgaans onaantrekkelijk bevonden, terwijl ze in andere culturen soms worden aanbeden.

De Southern Methodist University in Dallas deed verschillende tests en enquêteerde zowel mannen als vrouwen. Eén van de proeven was dat de deelnemers tientallen foto’s te zien kregen van dames die min of meer zwaarlijvig waren en al zeker niet in aanmerking kwamen voor een rol op de catwalk. Op de foto’s was het hoofd van de vrouwen niet te zien. De proefpersonen moesten aangeven hoe aantrekkelijk ze de vrouwenlichamen vonden.

[related-posts]

Wat bleek? De vrouwelijke deelnemers schoven de meeste foto’s meteen opzij. Tot men ze opmerkte dat de meeste mannen veel langer stilstonden bij de aanblik van de volle fotomodellen en ze ook aantrekkelijk vonden. Waardoor de meeste vrouwen bijna onmiddellijk hun mening herzagen!

Een belangrijke conclusie van de onderzoekers is dat we ons maar al te makkelijk laten leiden door de mening van anderen en dat mode en trends erg inspelen op onze manier van denken. Leren tevreden zijn met jezelf is kennelijk een hele opgave.

[related-posts]

Laten we gewoon gelukkig zijn met onze lichamen, is het devies van de wetenschappers. Want dan ben je geneigd gezonder te eten, meer te sporten en heb je meer zelfvertrouwen. Bovendien waag je je dan niet aan ongezonde afslankingskuren.

Clouseau zong ooit het mooie ‘Het zit vanbinnen’, maar nog meer tekenend voor deze boodschap van de onderzoekers is dit nummer van MIKA: ‘Big Girl (You Are Beautiful)’. Het werd destijds niet toevallig een ‘dikke’ hit!

Video MIKA – ‘Big Girl (You Are Beautiful)’: