Meisjes zijn er het eerst bij voor hun eerste keer

Seksuele opvoeding is helaas nog te vaag.

Zelfs al ben je de 60 al ruim voorbij, de meeste mensen herinneren zich nog levendig de eerste keer dat ze seks hadden. Bij het merendeel gebeurde dit tijdens de tienertijd. Uit een recente rondvraag van CM (Christelijke Mutualiteiten) voor het tijdschrift ‘çava’ blijkt dat de gemiddelde Vlaamse jongeman op zijn 18de voor het eerst tussen de lakens duikt en dat meisjes er iets vlugger bij zijn: ze zijn tussen de 17 en de 18 jaar oud om hun ‘eerste keer’ te ervaren.

De niet zo talrijke pubers die veel jonger waren toen ze eraan begonnen -13 à 14 jaar- hebben niet zo’n beste herinneringen aan die eerst keer. Ze verklaarden er toen ‘niet klaar’ voor te zijn, terwijl de 17 à 18- jarigen ‘tevreden’ zijn over hun ontmaagding.

[related-posts]

Volgens Marjolein Cuvelier van CM spreken de resultaten van dit onderzoek het cliché tegen dat de jeugd steeds vroeger begint aan seks. Zelfs de regering leefde in de waan dat dit zo was en onlangs nog overwoog men de minimumleeftijd voor seks te herbekijken en te verlagen van 16 naar 14 jaar. Dit blijkt nu een overbodig debat.