Masturbatie bij vrouwen

Masturbatie bij mannen is een veelbesproken onderwerp binnen het thema seks. Maar hoe zit het met masturbatie bij vrouwen?

Volgens een aantal bronnen zou het woord ‘masturbatie’ afgeleid zijn van de Latijnse woorden mas en turbare, die respectievelijk mannelijk(heid) en (heftig) bewegen betekenen. Dit zou mensen kunnen doen denken dat masturberen iets is dat alleen mannen doen, maar niets is minder waar.

Over masturbatie bij vrouwen bestaan er allerlei wilde fantasieën en misvattingen. Omdat masturbatie bij vrouwen vaak nog taboe is, wordt vaak aangenomen dat vrouwen minder vaak masturberen dan mannen of helemaal niet. Dit hoeft niet per se het geval te zijn. Vrouwen zijn zich vaak bewust van de taboes en praten er ook minder over met vriendinnen. Sommige schamen zich er zo hard over dat ze er zelfs over liegen bij het invullen van seksenquêtes.

Toch zou zo’n 80% van de vrouwen regelmatig masturberen en ook wel eens binnen een vaste relatie, al dan niet in het bijzijn van hun partner. De ene vrouw masturbeert al vaker dan de andere en vaak varieert dit ook per periode. Algemeen zou het goed zijn voor het humeur van de vrouw. Het zou ook een snelle en efficiënte manier zijn om te ontspannen en gauw in slaap te vallen. In geval van pijn en migraine werkt het verzachtend. Doordat je via masturbatie zelf ontdekt wat je leuk vindt, zou het een gunstige invloed hebben op je seksleven.

Hier zijn nog een aantal weetjes over masturberen bij vrouwen:

Vingers

De meeste vrouwen gebruiken enkel de vingers bij het masturberen. Toch houden veel vrouwen het bij het masseren van hun clitoris. Slechts een deel van de vrouwen brengt één of meer vingers in de vagina en daarvan hebben de meeste toch ook extra stimulering van de clitoris nodig. Vingeren is dus niet per se de meest voorkomende vorm van zelfbevrediging.
(lees verder op de volgende pagina)