Mannen verkiezen blondines boven brunettes

5 redenen waarom dit dan wel zo is.

Moppen over domme blondjes gaan al decennialang de ronde en toch blijkt uit een grootschalig Brits onderzoek dat de meeste mannen al dan niet bewust eerder vallen op een blondine dan op een brunette. Er namen ongeveer 3000 mannen van 16 tot 66 jaar aan de enquête deel en aan de hand van hun antwoorden kwamen de onderzoekers tot volgende besluiten:

1. Blondjes zijn mooier en spontaner:

De meerderheid van de mannen ervaart dat de concurrentie veel groter is wanneer hij een boon heeft voor een blondje. Dit valt op in scholen, discotheken, tijdens recepties en andere gelegenheden waar vele vrouwen aanwezig zijn. De blondines krijgen er veel meer aandacht dan de anderen. Bijna 20% van de mannen gaf aan dat dit komt omdat blondines er meestal ‘beter uitzien’ en de helft van de ondervraagde mannen zeggen dat blondines spontaner in de omgang zijn.

2. Blondines zijn vrouwelijker:

Dat vinden de ondervraagden, maar dit zou volgens de onderzoekers ook kunnen kloppen. Vrouwen met blond haar hebben meer oestrogeen dan vrouwen met bruin haar; dit is hét vrouwelijke hormoon en dus zijn blondines vrouwelijker. Daarnaast bezitten ze meer vrouwelijke uiterlijke kenmerken dan brunettes: fijnere gelaatstrekken, een gladdere huid, minder lichaamsbeharing, smallere schouders en een puntige kin. Allemaal uiterlijkheden waarvoor een man bezwijkt.

[related-posts]

3. Blondines staan vaker in de Playboy:

Via de zoekkanalen en de datingsites op internet zijn de blondjes het meest in trek. Uit onderzoek blijkt dat zelfs in de Playboy gemiddeld meer blonde vrouwen staan dan in het gemiddelde vrouwenblad. Met andere woorden: mannen kijken liever naar blondines dan naar brunettes en vinden blonde vrouwen dus aantrekkelijker.

4. Blondines hebben betere seks:

Ook al omdat ze spontaner zijn, schijnen blondjes er veel minder moeite mee te hebben om plezier te maken dan anderen. Niet alleen in groep maar ook in een relatie en zelfs in bed zijn ze doorgaans speels. Ze zijn niet alleen goede verleidsters maar ook uitstekende leiders die van een vrijpartij een waar feestje maken.

[related-posts]

5. Blondines zijn zelfverzekerder:

Niettegenstaande hun reputatie van ‘domme blondjes’, komen blondines meestal sneller voor zichzelf op dan brunettes. Daardoor worden ze ook eerder aangesproken en betrokken in een gesprek. Ook op de werkvloer blijkt dit het geval. Het is niet ongewoon dat blondines het erg ver schoppen in het bedrijfsleven. En dit hebben ze niet in de eerste plaats te danken aan hun blonde lokken!…

Voor de vrouwen die geen blond haar hebben is blonderen een optie om beter in de smaak te vallen. En -in Groot-Brittannië althans- blijkt dit nog het beoogde effect te hebben ook!