Ken jij de nieuwe gadget ‘Kissenger’ al?

Kussen.

Voor mensen die in een langeafstandsrelatie zitten, kan het behoorlijk moeilijk zijn om je geliefde niet te kunnen kussen of knuffelen wanneer je dat wil. FaceTime en WhatsApp maken het weliswaar gemakkelijk om elkaar te zien, maar toch ontbreekt er nog iets.

Een groepje studenten uit Engeland vond ook dat er nog iets ontbrak, en zo ontstond ‘Kissenger’ – wat een samentrekking is van ‘kiss’ en ‘messenger’. Het concept is simpel: met deze gadget kunnen geliefden elkaar vanop een afstand kussen. Je moet je smartphone in de gadget steken, en de bijbehorende app openen. Wanneer je dan de siliconen pad kust, registeren sensoren de beweging van je lippen en wordt dat digitaal doorgestuurd naar de Kissenger van de andere. De digitale sensoren van de ontvanger simuleren dan de gemaakte kusbeweging, waardoor jullie eigenlijk aan het kussen zijn.

prototype1


Het is wel nog maar een concept, en dus nog niet op de markt. De studenten hopen zo snel mogelijk een productontwikkelaar te vinden die daar verandering wil in brengen.

Bewaren