Kaat Bollen gaat ‘porna’ maken: “Dit raad ik alle vrouwen aan”

Receptieve goesting.

borsten5De Belgisch-Limburgse seksuologe Kaat Bollen gaat een pornafilm regisseren. Ze is daarmee de eerste Belgische die deze eer te beurt valt. Kaat mag het verhaal bedenken, het script schrijven en de acteurs casten. Porna is de vrouwvriendelijke versie van porno. De bal ging aan het rollen toen Kaat een tijdje geleden te gast was in het Nederlandse programma Spuiten en Slikken.

“In Nederland is porna de laatste vijf jaar gecommercialiseerd, in België is het nog niet zo bekend”, vertelt ze in Het Belang van Limburg. “De seks is expliciet en er wordt ingezoomd op bepaalde delen, maar het is liefdevoller. Het is de bedoeling dat je de personages wat leert kennen. Er is een verhaal, meer inkleding. Bij porna hebben de acteurs in het begin kledij aan.”

Meer porna is volgens Kaat Bollen een goede zaak. “In mijn praktijk zie ik heel veel koppels, waar de man meer goesting heeft dan de vrouw. Mannen hebben meer spontane goesting. Vrouwen hebben eerder receptieve goesting: die zit wel ergens, maar moet wakker gemaakt worden. Daarom raad ik hen aan porna als voorspel te proberen. Het probleem is dat je porna niet zomaar overal vindt. Ik wil ook verscheidenheid in types: niet enkel jonge, slanke popjes. En ik wil ook aantrekkelijke mannen. Waarschijnlijk wordt het een Engelstalige prent.”