Dit is hoelang een gemiddelde vrijpartij duurt!

Zet de timer maar klaar!

Iedereen heeft zich wel eens afgevraagd hoe lang een vrijpartij hoort te duren. Moet het nu elke keer een seksmarathon zijn of is een sprint van een paar minuten voldoende? Vooral vrouwenblaadjes verspreiden tegenstrijdige gegevens, dus blijf je twijfelen over je eigen prestatie.

voeten


Wel, dat hoef nu niet meer! Recent werd er onderzoek naar verricht onder de leiding van Dr. Brendan Zietsch, een psycholoog aan de universiteit van Queensland. Ruim 500 koppels uit verschillende landen deden mee aan de studie, waarbij ze met behulp van een timer de duur van hun vrijpartij moesten bijhouden. Een klik aan het begin van de penetratie, en een klikje na de ejaculatie, zou betrouwbare resultaten moeten opleveren.

banaan


[related-posts]
De cijfers zijn niet te onderschatten. De duur van de daad varieerde tussen 33 seconden en 44 minuten. Wat je als “normaal” mag beschouwen verschilt sterk van koppel tot koppel. Wil je je baseren op een gemiddelde, dan bedraagt dit 5,4 minuten. Dat gemiddelde blijft ongeveer gelijk voor alle Europese landen. Er was slechts een uitschieter, Turkije. Daar duurt een gemiddelde vrijpartij slechts 3,7 minuten.

liefde