Het is nooit te laat om te trouwen

Twee lesbische Amerikaanse oudjes geven elkaar het jawoord.

Vivian is 91 jaar en Alice 90. In het Amerikaanse stadje Quad City zijn ze deze week tijdens een plechtige ceremonie in het huwelijk getreden. Zittend in een rolstoel en omgeven door hun dierbare vrienden verklaarden beide dames elkaar ‘eeuwige trouw’, terwijl ze zelf bijna eeuwelingen zijn. Toch beschouwen ze deze gebeurtenis als een nieuw en uniek hoofdstuk in hun leven, omdat ze naar eigen zeggen ‘niets meer te verbergen hebben’.

Zoals gebruikelijk verzegelden Vivian en Alice hun liefde met een prachtige trouwring. Het koppel is in werkelijkheid al 72 jaar samen (!) en waren zich op jonge leeftijd terdege bewust van hun homoseksuele geaardheid. Ze zouden al veel eerder getrouwd zijn, maar de wet liet dat niet toe. In Iowa wordt het homohuwelijk pas erkend sinds 2009 en de dames waren maar wat blij ‘dat ze dit nog mochten meemaken’! Vivian was gedurende jaren lerares en had er altijd moeite mee om voor haar leerlingen een onderwerp als homoseksualiteit uit de weg te moeten gaan.

[related-posts]

Van zulk paar kan je best nog wel enige wijsheid opsteken: “In elke relatie moet je toch tenminste één gemeenschappelijke passie hebben. In ons geval was dit reizen.”, zeggen de dames eensgezind, “Samen hebben we in al die jaren de vijftig staten in de VS doorkruist en alle Canadese provincies. We staken ook de Atlantische Oceaan over voor twee reizen door Engeland. We hebben een fantastische tijd gehad!”

Nu ze minder mobiel zijn en in alle rust hun huwelijksleven kunnen ervaren, is hun clichématig advies: ‘Oost West Thuis Best!’…

 Video huwelijk:

https://www.youtube.com/watch?v=O-QagXTRsQc