Goedele Liekens weet alles over ‘Sex in Class’

Tekende een contract met Britse zender Channel 4.

‘La Goedele’ laat nog eens van zich horen. De laatste keer dat de ex-Miss België in eigen land nog op tv te zien was, dateert al van 2011. Ze presenteerde toen het praatprogramma ‘Goedele op dinsdag’ voor vtm. Maar de tv-reeks werd amper een heuse reeks, want het programma werd vroegtijdig afgefloten. Ook haar maandblad ‘Goedele’ ging al na 8 edities de prullenbak in.

Maar Goedele Liekens (51) is in eerste instantie een seksuologe en hoewel ze zelf een aantal moeilijke en spraakmakende relaties achter de rug heeft, hingen de Nederlandse tv-kijkers de voorbije jaren aan haar lippen, wanneer het om deskundig seksueel advies ging. En nu blijkt ook de Britse zender Channel 4 te bezwijken voor haar kennis én haar charmes. De grote baas van de zender noemt haar ‘een vrouw vol dynamiet’ en wil van haar een tv-ster maken.

[related-posts]

goedeleliekens2

Dit wil hij doen door Goedele uit te spelen in een revolutionair programma dat al bij de voorstelling van het concept voor heel wat commotie zorgde: ‘Sex in Class’. Ervan uitgaand dat de Britse jeugd een absoluut tekort aan seksuele voorlichting heeft, zal Goedele orde op zaken moeten stellen. Seksuele voorlichting behoort immers tot het recht en het welzijn van kinderen, zo redeneert men, en Goedele is toch VN-ambassadeur, niet? Dat Britse kinderen van 10 jaar niet enige notie hebben van bv. masturbatie, is bijna onverantwoord, stelt men, dus moet men hieraan dringend iets verhelpen. Liam Humphreys, hoofd entertainment van Channel 4, is er stellig van overtuigd dat Goedele de reddende engel kan zijn.

Goedele zelf vindt het een hele opdracht, maar heeft er zo haar eigen visie over: “Engeland heeft bijna het hoogste percentage tienerzwangerschappen in Europa. Dat land is veel te lang veel te preuts geweest. Een goede opvoeding qua gevoelens, relaties en seks was er vooralsnog zo goed als onbestaande en wat dit betreft beschouw ik deze uitdaging als een missie.”

[related-posts]

Ere wie ere toekomt, Goedele Liekens schreef een flink aantal boeken bij elkaar, waarin ze op een openlijke en begrijpelijke manier over seks schrijft. ’69 vragen over seks’, ‘Het vaginaboek’, ‘Het penisboek’, ‘Ons seksboek’, ‘SOS Seks’,… het werden stuk voor stuk bestsellers en verscheidene werken werden ook vertaald en verschenen op de internationale boekenmarkt. Het is precies dát werk dat de tv-baas van Channel 4 motiveerde om Goedele Liekens te benaderen voor deze programmareeks. Dat ze bovendien ook een prettige verschijning en een bijzonder vlotte mediamadam bleek te zijn, was mooi meegenomen.

Momenteel is Goedele bezig met het proefprogramma voor ‘Sex in Class’. Wordt ongetwijfeld vervolgd.