En welk paringsritueel beoefen jij?

Wij vermoeden dat zowat iederéén wel een eigen manier heeft om zijn/haar partner ook ‘goesting’ te doen krijgen.

In vele gevallen mislukt dit, omdat we te weinig inventief uit de hoek en uit de broek komen. Wat dit betreft, zijn beestjes en dieren veel creatiever.

Een aantal paringsrituelen op een rij:

Bijen:

Mannetjes moeten vechten om de koningin het hof te maken. Dit gebeurt in de lucht en alleen de snelsten paren met de koningin. Dit duurt hooguit enkele seconden. Het bizarre van het verhaal? Bij de zaadlozing scheurt het hele onderlijf van het mannetje eraf en sterft hij. Dat is nog eens explosief klaarkomen!

Stekelvarkens:

Om het vrouwtje in de stemming te krijgen, voert het mannetje een kinky ritueel op. Hij maakt indruk op haar door te plassen, en niet een klein beetje. Het beestje kan twee meter ver sproeien en pist over het vrouwtje heen van top tot teen. Zo zien we maar weer, ieder zijn eigen voorspel.

Giraffen:

Nog meer plasseks. Mannelijke giraffen wachten op het juiste moment om de vrouwtjes te verleiden. Ze weten dat dit moment aangebroken is door met hun kop tegen het vrouwtje aan te duwen, zodat ze moet plassen. De urine drinken ze vervolgens om te proeven of het vrouwtje klaar is voor de daad. Mannetjes giraffen zijn dus echte fijnproevers!

Platwormen:

Platwormen zijn hermafrodiet, wat betekent dat ze zowel over een mannelijk als vrouwelijk geslachtsdeel beschikken. Wanneer twee platwormen met elkaar willen paren, moet er uitgemaakt worden wie de vrouwelijke last zal dragen. Omdat beide die last liever ontlopen wordt er hierom gevochten. Niets minder dan de penis functioneert hierbij als wapen. Al zwaardvechtend proberen zij elkaar te penetreren. De eerste die het lukt, wint.

Bidsprinkhanen:

Wil een mannelijke bidsprinkhaan zich voortplanten, dan moet hij bereid zijn om zijn leven op het spel te zetten. Tenzij het vrouwtje goed gegeten heeft voordat het mannetje zich aandient, want de kans is zeer reëel dat het mannetje eindigt als voedsel. Het kan zelfs zo zijn dat het vrouwtje tijdens het paren begint met eten en de kop van het mannetje eraf bijt. Een doorzetter is het mannetje wel. Als zijn hoofd eraf gebeten wordt, kan hij doorgaan met paren. Bij sommige soorten gaat het mannetje zelfs nog actiever te werk nádat hij onthoofd is. Er worden dan namelijk geen paringsremmende stoffen meer afgegeven.

Dit klinkt allemaal ongeloofwaardig, maar op de site van sundance channel en ‘behind the scenes’ vind je zoveel méér. Hou je adem al maar in!