Eet eerst voor je ruzie maakt!

Hongerige mensen maken zich sneller dik.

Tot die merkwaardige bevinding kwamen Amerikaanse wetenschappers, nadat ze gedurende enkele weken het gedrag van meer dan honderd koppels volgden. De paren kregen op ongeregelde tijdstippen hun eetmalen voorgeschoteld. Dit verstoorde niet alleen hun persoonlijke bioritme, maar ook de omgang met hun partner.

En ze hebben er nog een wetenschappelijke verklaring voor ook: “De hersenen maken slechts 2% uit van het totale lichaamsgewicht.”, aldus de onderzoekers, “Toch gebruiken ze circa 20% van al onze calorieën. Kortom, het brein is een uiterst veeleisend orgaan als het op energie aankomt.”

[related-posts]

Het kan contradictorisch klinken, maar wie zich dik maakt, verliest ettelijke calorieën. “De eigenlijke oorzaak waarom mensen tilt slaan, is echter te zoeken bij de toelevering van energie.”, lichten de onderzoekers toe:

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]“Als mensen te weinig eten, is de bloedsuikerspiegel laag en hebben de hersenen te weinig energie om de zelfbeheersing te controleren.”[/highlight]

Het advies is bijgevolg: eet eerst voor je je nog dikker maakt!… En was dit één van de spreuken van wijlen Phil Bosmans: ‘Maak je niet dik, dun is de mode!’?