Een vakantielief? Je bent niet de enige!

Bijna helft van de reizigers zou niets liever willen.

Vakantieliefde seks

Een Europese datingsite publiceerde deze week verrassende cijfers over het seks- en relatiegedrag van toeristen. Het veroorzaakte een kettingreactie, want er volgden tal van andere sites die hun ervaringen beaamden en ook een paar reisbureaus bevestigden dat bijna 50% van hun clientèle erop uit is om in het buitenland een ‘avontuurtje’ aan te gaan.

Het gaat hier niet alleen om alleenstaande of homoseksuele reizigers, ook koppels informeren naar de ‘mogelijkheden en locaties’ om vrije seks te bedrijven. En het zijn meestal de dames (!) die hun jachtterrein zorgvuldig uitkiezen voor ze een reis plannen.

[related-posts]

vakantieliefde2

Getoetst naar hun voorkeuren, droomt ongeveer 31% van de ondervraagde Belgische vrouwen van een zomerlief in Italië, maar ook de Portugezen (15%) en de Turkse mannen (9%) liggen goed in de markt. Opmerkelijk of niet: 22% van de dames zou met een Belg als vakantielief al best tevreden zijn. De onderzoekers gaan ervan uit dat deze groep op zoek is naar een nieuwe ‘vaste partner’.

Of dit kans heeft op slagen, is maar zeer de vraag: slechts 3% van de zomerliefjes blijft na de vakantieperiode een frequent contact onderhouden en in 1 van de 125 gevallen werden de vakantieliefjes ook vaste partners voor het leven.

In de marge: ik vier dit jaar vakantie in mijn straat. Er loopt hier nogal wat schoon volk rond. En ik zou niet graag hebben dat een toerist er met mijn vlam vandoor gaat!…