Is de huwelijksnacht dan zo bijzonder?

Slechts 3% is nog maagd. Een eeuw geleden was dat 85%!

Het belang van de huwelijksnacht was een eeuw geleden erg groot. Vaak werd een koppel tijdens het huwelijksfeest vroeg naar bed gestuurd en het getrouwde paar was maar al te happig om daarop in te gaan. Zowel voor de man als de vrouw was de huwelijksnacht de allereerste keer dat ze gemeenschap hadden. Zelfs masturberen was volgens de katholieke leer uit den boze. Wat hebben die biechtvaders destijds genoten achter hun schuifraampje!…

Het feit alleen dat het woord ‘huwelijksnacht’ werd opgenomen in de dikke Van Dale zegt genoeg. Terwijl de betekenis ervan serieus werd afgezwakt door de jaren heen. In deze ‘moderne tijden’ blijkt dat het huwelijkspaar vaak als… laatsten de feestzaal verlaten, al een eind over middernacht.

[related-posts]

Een huwelijk organiseren is zodanig stresserend en vermoeiend dat ‘het’ er in de huwelijksnacht vaak helemaal niet van komt… Dit blijkt uit een recente enquête van het Nationaal Trouwonderzoek 2015 van Toptrouwlocaties.nl onder 901 bruidsparen. Twee op de drie ondervraagden ervoeren spanningen tijdens de voorbereidingen op de huwelijksdag en 40% heeft die nacht helemaal geen seks gehad.

De huwelijksdag zou ‘de dag van je leven’ moeten zijn, gevolgd door ‘de nacht van je leven’, maar de praktijk wijst dus anders uit. Voor de meesten was het zeker niet dé seksbeurt van hun leven. De belangrijkste reden van het uitblijven van de vleselijke lusten zijn ‘vermoeidheid’ (63%), ’geen behoefte’ (14%) en ‘te dronken’ (13%). Van die 13 % kan het merendeel zich zelfs niet herinneren of ze al dan niet seks hadden.

[related-posts]

Anderzijds was de helft van de bruidsparen, die geen seks hadden in de huwelijksnacht, nog wel fit genoeg om het cadeaugeld te tellen!… Notabene: dit ging om een enquête onder Hollanders.