De ergerlijkste ergernissen (DEEL 2/3)

Het bed is veeleer een oord van wrevel dan van vrede.

Hoewel het in verschillende landen de gewoonste zaak ter wereld is, kijkt men hier raar op, wanneer een koppel bekent dat ze in aparte bedden of kamers slapen. Al eerder hadden we het over de trend die de jongste jaren ook in Vlaamse gezinnen aan een opmars bezig is: ‘Sleeping Apart Together’. Blijkt dat tegenwoordig 1 op de 5 koppels het doen en zich daar best gelukkig bij voelen. Meer nog: de koppels slapen beter dan ooit tevoren en de seksuele prikkels en contacten zijn groter en avontuurlijker dan wanneer ze samen in één bed sliepen.

Wát zijn dan wel de ergernissen van ‘samenslapers’? Hieronder de top 5, samengevat op basis van alle lijstjes die hierover bestaan:

[related-posts]

1. Het ruziën in bed:

Sokken in bed slapenVoor vele koppels is het bed dé uitgelezen plaats om dingen uit te praten en al zeker in gezinnen met kinderen, die zulke babbels liefst niet opvangen. Vaak ontaardt dit in een ruzie, waardoor de slaap letterlijk wordt verstoord.

2. Niet genoeg plaats of dekens:

Wie slaapt rechts, wie slaapt links? Zelfs dát is al een bron van ergernis. Maar erger vinden de meeste koppels het getrek aan het donsdeken, waardoor één van de partners regelmatig bloot ligt en wakker wordt.

[related-posts]

Slapen boek

3. Onhebbelijke gewoontes:

Surfen op internet, sms’en, chatten, tv kijken, lezen, eten,… kortom alles wat de ene wakker houdt, wekt wrevel op bij de andere. Bijgevolg worden de hersenen eerder geactiveerd dan dat ze rust worden gegund.

4. Geen zin hebben in seks:

De kans dat je sámen tegelijk zin hebt in seks is erg klein. Een sekspartijtje vraagt ook om enige ‘voorbereiding’ qua hygiëne en voorspel en daar blijken vele koppels niet eens aan toe te komen. Het bed wordt meer dan ooit beschouwd als rust- en slaapplek en niet als een noodzakelijk attribuut om seks te hebben.

[related-posts]

Huismijten slapen

5. Snurken of knarsetanden:

Vrouwen doen het net zo goed als mannen. Ook schokschouderen en praten in je slaap kan je partner wakker houden. Meestal is men zichzelf daarvan niet bewust, maar het behoort tot de vijf grootste ergernissen in bed en is voor velen zelfs een reden om de slaapkamer te verlaten.

Opmerkelijk is dat mensen die jarenlang in een dubbelbed sliepen, in’t geheel niet meer kunnen wennen aan een eenpersoonsbed, laat staan aan een sofa. Blijkt dat meer dan de helft ‘s nacht gewoon uit het bed tuimelt!