De 5 kortste huwelijken in medialand

Eeuwige trouw? Dag Jan!

Elkaar het jawoord geven en je trouw bezegelen met een definitief huwelijk is hét kippenvel-moment voor de meeste koppels. Twijfelen en uiteindelijk ‘nee’ zeggen komt alleen maar in films voor, denk je dan. Raar maar waar, in China bedenkt één van de 75 partners zich op het allerlaatste moment en laat hij/zij op die manier twee families in complete wanhoop achter.

‘Schijnhuwelijken’ zijn in ons land ook niet uit den boze. En precies tijdens dié ceremonies werd destijds maar al te graag ‘ja’ gezegd. Omwille van eigenbelang en vooral het financiële profijt. Gelukkig zijn de research en de regelgeving hieromtrent de jongste jaren duidelijk bijgesteld, al zitten duizenden (hoofdzakelijk) mannen momenteel met de gebakken peren en een onoverkomelijke financiële kater.

Nu zou je denken dat welgestelde burgers de slogan ‘Think twice!’ hoog in het vaandel dragen voor ze in het huwelijksbootje stappen. Bijgaand lijstje hoeft geen verdere uitleg:

[related-posts]

1. Britney Spears:

Britney Spears huwde ene Jason Allen Alexander op 3 januari 2004. Twee dagen later zijn ze officieel gescheiden! Hun huwelijk telde precies geteld 55 uur en dit is zowaar een record. Nog datzelfde jaar huwde Britney opnieuw met één van haar dansers, Kevin Federline, maar ook dát huwelijk liep op de klippen.

2. Nicolas Cage en Lisa Marie Presley:

Nicolas Cage en Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis, trouwden in augustus 2002 en gingen in oktober van datzelfde jaar definitief uit elkaar. Bleek dat Nicolas voor zijn huwelijk nooit had gezegd dat hij van extreme SM-seks hield.

3. Pamela Anderson:

Pamela Anderson was veertig toen ze in Las Vegas haar jawoord gaf aan Rick Salomon in oktober 2007. Ze was nog altijd veertig toen ze twee maanden later scheidde. De echtgenoten waren nochtans niet aan hun proefstuk toe inzake huwelijken. Beide hebben ze al 3 huwelijksbootjes doen zinken!

[related-posts]

4. Eddie Murphy:

Eddie Murphy en Tracey Edmonds, een filmproducer, voltrokken een officieel huwelijk op 1 januari 2008. Amper twee weken later ondertekende een notaris de scheidingsakte. Eddie ging nochtans door het leven als een trouwe echtgenoot. Zijn vorige relatie duurde 13 jaar en daar kwamen 5 kinderen uit voort.

5. Cher:

Cher was jarenlang samen met haar showbizzpartner Sony. In 1975 kwam het tot een breuk en binnen de kortste keren huwde de zangeres met één van haar muzikanten, Gregg Allman. Tien dagen later vroeg Cher de scheiding aan, maar toen bleek ze al zwanger te zijn. De twee verzoenden zich nog even, maar het was in 1977 wel finaal gedaan.

In eigen land spant politica Freya Van den Bossche als BV de kroon. In 2007 maakte ze na amper 3 maanden abrupt een einde aan haar bliksemhuwelijk met een artistieke jongeman. Hoewel beide partners hun mond snoerden over het hoe en waarom, kreeg Freya het in de pers zwaar te verduren. Momenteel deelt ze lief en leed met haar vaste partner, filmregisseur Willem Wallyn, met wie ze ook een zoon opvoedt.