Dankzij deze handigheid ontwikkelen vrouwen positiever beeld van eigen geslachtsdeel

Meer zelfvertrouwen.

vagina2Het Journal of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology publiceerde recent een opvallend resultaat van een onderzoek bij vrouwen. Veel dames hebben issues omdat ze denken niet goed genoeg te zijn en niet te voldoen en ontwikkelen daarom ongezonde stress.

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam rekruteerde 43 vrouwen voor een proef. Voorafgaand aan de studie moesten ze beoordelen hoe tevreden ze waren over het uitzicht van hun eigen vagina. Na die enquête werden ze in 2 groepen verdeeld en kreeg 1 groep foto’s van willekeurige vagina’s te zien en de andere groep bekeek prentjes over kunst, natuur en architectuur. De vrouwen die naar de vagina’s keken, hadden achteraf een positiever beeld over hun eigen geslachtsdeel. Groep 2 bleef onveranderd.

“Veel vrouwen denken dat hun schaamlippen niet normaal zijn. Onze studie toont aan dat als vrouwen zien dat er veel verschillende vulva’s zijn, ze een positiever beeld krijgen van hun eigen geslachtsorgaan. Juiste informatie over de grote verscheidenheid zou de stijgende vraag naar schaamlipreducties om cosmetische redenen kunnen afremmen”, aldus seksuologe Ellen Laan van het AMC in Het Parool.