BEWEZEN: mannen faken ook orgasmes, maar om een andere reden dan vrouwen

Aldus de wetenschap.

Wie seks heeft met een vrouw, zal deze angst wel herkennen: “Ze is toch wel echt klaargekomen?” Jullie zijn onder de lakens gekropen en jij hebt het erg naar je zin gehad. Maar heeft zij wel genoten? Je hoeft natuurlijk niet altijd een orgasme te beleven om leuke seks te hebben. Als een vrouw je echter de indruk geeft dat ze klaarkomt, hoop je uit de grond van je hart dat dit werkelijk het geval was.

De stiekeme angst dat ze haar orgasme gefaket heeft, is een oprechte bezorgdheid. Uit de enquĂȘte van dit onderzoek, blijkt dat maar liefst 67% van de vrouwen al eens een orgasme fakete. Als hoofdzakelijke reden gaven ze hiervoor aan dat ze een einde willen maken aan slechte seks. Wedden dat de meeste partners niets doorhebben van de gespeelde climax en ze denken dat ze goed bezig zijn? Je zou voor minder twijfelen aan je bedprestaties.

Bij mannen is het gemakkelijker om te zien of ze klaargekomen zijn. Hun kleine heer kan minder goed liegen. Toch kunnen ook zij blijkbaar een orgasme faken, al gebeurt het veel minder. Uit dezelfde enquete blijkt dat 28% van de mannen al eens een climax gefaket heeft. Ook blijkt dat ze een heel andere reden hebben dan de vrouwen. Als mannen een orgasme faken, doen ze dat niet omdat ze genoeg hebben van de slechte seks, maar omdat ze het ego van hun partner willen strelen.

(Stiekem is het best lief. Mannen faken dus een orgasme om hun partner een plezier te doen!)