Bevordert sms’en de romantiek?

Sms’en in een relatie: een goed idee?

Sms’en is snel en gemakkelijk.  Het helpt je te communiceren, maar bevordert het ook de romantiek in een (nieuwe) relatie?

Over het algemeen raden we sms’en af.  Vooral vrouwen vinden het onaantrekkelijk en onpersoonlijk.  Vaak geven sms’jes in een (al dan niet beginnende) relatie een verkeerd signaal door.

We hebben de drie meest voorkomende gevoelens overeenstemmend met een sms op een rijtje gezet:

1. “Ik wil geen moeite doen, je bent niet uniek”

Een sms’je sturen duurt slechts enkele seconden, het vraagt weinig moeite.  Mensen communiceren tegenwoordig met iedereen via sms: hun baas, garagist of vrienden.  Het laat je als partner niet speciaal voelen.  Als iemand om je geeft, waarom kan die dan niet even bellen of langskomen… of is dit te veel moeite?

Bovendien geeft je met een sms het signaal dat het niet uitmaakt of de andere persoon (snel) antwoordt of niet.  Je zegt in feite opnieuw “je bent niet uniek”.

2. “Ik durf of wil niet met je spreken”

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om te communiceren.  Waarom dan juist een kort berichtje sturen?  Dit geeft het gevoel dat je schrik van hem/haar hebt of dat je eenvoudigweg niet weet hoe je een gesprek moet beginnen of gaande houden.  En geen enkele van deze redenen is bepaald aantrekkelijk…  Communicatie is trouwens de sleutel in een goede relatie.

3. Onpersoonlijk

In sms’jes worden er vaak geen namen vermeld, zelfs meestal niets specifieks.  “Hoe is’t? xxx” is niet bepaald romantisch, het kan zelfs een berichtje naar je moeder zijn!

En er is uiteraard niets onromantischer dan het gevoel hebben dat je niet uniek bent, maar juist een van de vele anderen…

Wil dit zeggen dat je nooit sms’jes mag sturen?

Uiteraard mag je sms’en, maar doe het wel goed.  Hier zijn vier korte tips die ervoor zorgen dat sms’en de romantiek wél kan versterken:

1. Juiste onderwerp

Er zijn meerdere communicatiemiddelen en elk middel heeft een nut.  Heb je echt iets belangrijks of persoonlijks te zeggen?  Ga dan naar haar/hem en spreek live…. of bel.

Sms’en kan zeker de romantiek aanwakkeren, als je de juiste onderwerpen uitkiest.  Een onverwacht “ik mis je”, “Slaap zacht” of “Goeiemorgen schoonheid” berichtje kan wonderen doen.  Een berichtje dient ervoor om – wanneer je eigenlijk geen tijd hebt – je partner toch heel even te laten weten dat je ook dan aan hem/haar denkt.

2. Wees persoonlijk

Gebruik (koos)namen en wees specifiek.  Schrijf bijvoorbeeld niet “Het was leuk”, maar “Bedankt voor de romantische picknick!”.  Het tweede sms’je kan je niet naar iedereen gestuurd hebben.

Een sms moet niet enkel geschreven zijn.  Een foto kan meer zeggen dan 1000 woorden.  Kom je bijvoorbeeld haar lievelingshondensoort tegen op straat?  Stuur haar dan een foto.  Zo heb je twee vliegen in één klap: je laat weten dat je aan haar denkt én dat je weet waar ze van houdt!

3. Hou het kort

Sms’jes zijn voor korte boodschappen en niet voor diepgaande gesprekken.  Hou het kort, krachtig en eenvoudig.  Op die manier kan er geen verwarring ontstaan of worden je woorden niet verkeerd geïnterpreteerd.

4. Niet te vaak

Kies de juiste momenten uit.  Laat het speciaal blijven.  Een onverwacht berichtje weekt meer emoties los dan honderd sms’jes op één dag.